вторник, 12 июня 2012 г.

Сонце, квіти й мотоцикли: столичні байкери катали дітей з інвалідністю під час благодійної акції

Діти-сироти та діти з особливими потребами взяли участь у благодійному мотопробігові 9 червня у селі Русанів на Київщині разом з байкерами столичних мотоклубів.

 "Немає чужих дітей, є спільні діти", - вважає Сергій , президент асоціації мототуризму "Легіон". За його словами, учасники асоціації щороку відвідують різні дитячі заклади на Київщині, проводять там розважальні заходи.

 Діти, що відпочивають у Русанові, здебільшого не мають іншої можливості, де провести літо, зауважує директор громадської організації "Київський центр профорієнтації дітей-інвалідів"  Марія Мартинюк. Наразі центр потребує волонтерів - тамтешнім маленьким відпочивальникам часто потрібно більше уваги, аніж їхнім здоровим ровесникам.

Учасники акції смакують продукцію партнера заходу - компанії ОДЕО "ЖЛ". Автор - Лєна Сметаненко

Діти фотографувались та приміряли на себе шоломи байкерів. Автор - Галина Харук
Після фотосесій байкери катали дітей. Автор - Анастасія Москвичова
  "У цьому центрі відпочивають, переважно, діти з Києва. Тут всього 20 ліжок, тож "у чергу" записуються з початку року. Нещодавно у нас хотіли забрати приміщення, ми зверталися в КМДА, там обіцяли надати будівлю у користування ще на 10 років, однак 4 документи ми ще не оформили", - коментує Марія Олексіївна.

Читайте також: Платья с крыльями и шапки-трансформеры: дизайнеры создадут одежду haute couture для людей с инвалидностью
Вона дякує всім учасникам заходу та ОДЕО «ЖЛ» (надала для дітей печиво й цукерки), які підтримали та подарували незабутні враження дітям. «Вони так чекали на байкерів. Ще за годину до Вашого приїзду бігали по вулиці й збирали квіти», - продовжує Марія Мартинюк.
Підтримала акцію сучасна українська письменниця Вікторія Черняхівська, яка провела для дітей майстер-клас з орігамі. Вихованці дитячого табору зробили паперових котиків, собачок та жабок.

Крім того, діти створили великий букет з польових квітів, який символічно продемонстрував, що діти – квіти життя, незалежно від того, хворі вони чи здорові.

Читайте такожБезрукий музыкант играет на фортепиано пальцами ног

Автор - Анастасія Москвичова
Автор - Анастасія Москвичова
Автор - Анастасія Москвичова
 «Такі акції потрібно підтримувати й звертати на це увагу. Особливо на підтримку діяльності подібних закладів, яких в Україні, на жаль, майже немає», - зазначив Сергій Мицик, представник компанії «Житомирські ласощі».

Мотопробіг – одна з акцій масштабного проекту Fashion chance - першого благодійного показу мод для жінок із особливими потребами, що відбудеться 21 липня в Києві за підтримки Ukrainian Fashion Week та Національної асамблеї інвалідів.

Розгорнений фотозвіт можна подивитись тут: http://vk.com/album87897778_158464926   та http://www.facebook.com/media/set/?set=a.190355157758722.39549.146054775522094&type=3

Матеріал підготувала Анастасія Москвичова

1 комментарий:

  1. ассоциация "MotoSave" третий год занимается поездками в детдома, а клуб "Легион" принял участие в этой поездке,- так будет правильней)

    ОтветитьУдалить